Pekkilä: Sukunimi-info

Pekkilä

Tietoja sukunimestä Pekkilä

Pekkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pekkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 20

v. 2015 25

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 30

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekkilä on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pekkilä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pekkilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pekkilä

Pekkilä
(paikannimi)
Pekkilä Karjalassa
(karttanimi)

Pekkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pekkilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pekkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pekkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekkiläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеккиля ("Pekkilja") tarkoittaa nimeä Pekkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pekile.

Nimi kirjoitetaan joskus Pekkila tai Pekkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekko Pekkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pekkilä, Finland.

©Tuomas Salste