Pekko: Sukunimi-info

Pekko

Tietoja sukunimestä Pekko

Pekko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pekkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 31

v. 2015 31

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pekko on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pekko ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Pekko. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Pekkoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1980–2021

Sana Pekko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pekko

Pekko (paikannimi)Katuosoitteissa

Pekko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pekko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pekko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pekkojentie, Pekonkuja, Pekonrinne, Pekontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pekko

Pekko on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Pekko oli yhtenä etunimenä 658 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 4 300:s mies oli etunimeltään Pekko. Juuri etunimenä Pekko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 32 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (468 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (190).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пекко tarkoittaa nimeä Pekko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Peko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pekko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pekka Pekko.

Samankaltaisia nimiä kuin Pekko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pekko, Finland.

©Tuomas Salste