Pelkkala: Sukunimi-info

Pelkkala

Tietoja sukunimestä Pelkkala

Pelkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pelkkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 40

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 43

v. 2018 43

v. 2019 43

v. 2020 43

v. 2021 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2021 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pelkkala on sijalla 12 685. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pelkkala

Pelkkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Pelkkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pelkkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pelkkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pelkkalantie, Pelkkalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельккала tarkoittaa nimeä Pelkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pelkala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pelcala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pelkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Pelkkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Pelkkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pelkkala, Finland.

©Tuomas Salste