Pellilä: Sukunimi-info

Pellilä

Tietoja sukunimestä Pellilä

Pellilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pellilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 36

v. 2015 34

v. 2018 32

v. 2020 31

v. 2022 32

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pellilä on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pellilä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pellilä-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pellilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Pellilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1967 kuolleilla

Kuolleet
1956–1967

Vuosina 1956–1967 kuolleet Pellilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Pellilän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. –1998

Sana Pellilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pellilä

Pellilä
(paikannimi)
Pellilä Karjalassa
(karttanimi)

Pellilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pellilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pellilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pellilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pellilä, Pelliläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеллиля ("Pellilja") tarkoittaa nimeä Pellilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pellile.

Nimi kirjoitetaan joskus Pellila tai Pellilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Pellilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pellilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pellilä, Finland.

©Tuomas Salste