Pellilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pellilä

Pellilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pellilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 36

v. 2015 34

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 32

v. 2019 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pellilä on sijalla 15 794. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pellilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Pellilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1998

Sana Pellilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pellilä

Pellilä (paikannimi)Pellilä (karttanimi)

Pellilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pellilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pellilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pellilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pellilä, Pelliläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеллиля ("Pellilja") tarkoittaa nimeä Pellilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pellile.

Nimi kirjoitetaan joskus Pellila tai Pellilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Pellilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pellilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pellilä, Finland.

©Tuomas Salste