Peltokallio: Sukunimi-info

Peltokallio

Tietoja sukunimestä Peltokallio

Peltokallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Peltokallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltokallio on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Peltokallio ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Peltokallio on melko pitkä nimi.

Peltokallio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peltokallio on suojattu 1961 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Peltokallio

Peltokallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Peltokallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peltokallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peltokallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peltokalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтокаллио tarkoittaa nimeä Peltokallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldocalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltokallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltokallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltokallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltokallio, Finland.

©Tuomas Salste