Peltoluhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peltoluhta

Peltoluhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Peltoluhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 27

v. 2014 59

v. 2015 62

v. 2016 61

v. 2017 60

v. 2018 61

v. 2019 61

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltoluhta on sijalla 9 754. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peltoluhta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peltoluhta on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Peltoluhta

Peltoluhta (paikannimi)

Peltoluhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peltoluhta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтолухта tarkoittaa nimeä Peltoluhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldoluchta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltoluhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltoluhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltoluhta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltoluhta, Finland.

©Tuomas Salste