Peltopuro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peltopuro

Peltopuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Peltopurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 29

v. 2015 32

v. 2016 33

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltopuro on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peltopuro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peltopuro on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Peltopuro

Peltopuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Peltopuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peltopuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peltopuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peltopurontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтопуро tarkoittaa nimeä Peltopuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldopurå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltopuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltopuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltopuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltopuro, Finland.

©Tuomas Salste