Peltosalmi: Sukunimi-info

Peltosalmi

Tietoja sukunimestä Peltosalmi

Peltosalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Peltosalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltosalmi on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1961–1988

Sana Peltosalmen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Peltosalmi

Peltosalmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Peltosalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; rautatieliikennepaikka; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peltosalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peltosalmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peltosalmentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтосалми tarkoittaa nimeä Peltosalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldosalmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltosalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltosalmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltosalmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltosalmi, Finland.

©Tuomas Salste