Peltovirta: Sukunimi-info

Peltovirta

Tietoja sukunimestä Peltovirta

Peltovirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Peltovirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 38

v. 2015 48

v. 2018 50

v. 2020 50

v. 2022 52

v. 2023 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltovirta on sijalla 10 886.

Peltovirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peltovirta on suojattu 1971 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Peltovirrat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Peltovirran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтовирта tarkoittaa nimeä Peltovirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldofwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltovirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltovirta.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltovirta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltovirta, Finland.

©Tuomas Salste