Peltovuoma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peltovuoma

Peltovuoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Peltovuoma-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 53

v. 2016 54

v. 2017 54

v. 2018 55

v. 2019 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltovuoma on sijalla 10 537. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Peltovuoma on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Peltovuoma on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Peltovuoma ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Peltovuoma-nimisiä on 55.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1924

Peltovuoma-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Peltovuoman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Peltovuoma, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Peltovuoma

Peltovuoma (paikannimi)Katuosoitteissa

Peltovuoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peltovuoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peltovuoma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peltovuoma. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Peltovuomat ulkomailla

Ruotsissa Peltovuoma oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтовуома tarkoittaa nimeä Peltovuoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldofwooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltovuoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltovuoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltovuoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltovuoma, Finland.

©Tuomas Salste