Peltovuori: Sukunimi-info

Peltovuori

Tietoja sukunimestä Peltovuori

Peltovuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Peltovuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 64

v. 2014 72

v. 2015 73

v. 2016 74

v. 2017 75

v. 2018 76

v. 2019 78

v. 2020 77

v. 2021 76

v. 2022 78

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peltovuori on sijalla 8 113. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peltovuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peltovuori on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Peltovuorta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1921
Yritykset
perust. –2009

Sana Peltovuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Peltovuori

Peltovuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Peltovuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peltovuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peltovuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peltovuorenkuja, Peltovuorentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Peltovuoret ulkomailla

Ruotsissa Peltovuori oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пельтовуори tarkoittaa nimeä Peltovuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peldofwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peltovuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pellervo Peltovuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Peltovuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peltovuori, Finland.

©Tuomas Salste