Pengerkoski: Sukunimi-info

Pengerkoski

Tietoja sukunimestä Pengerkoski

Pengerkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pengerkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 24

v. 2022 25

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pengerkoski on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pengerkoski ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pengerkoski on melko pitkä nimi.

Pengerkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pengerkoski on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pengerkoski

Pengerkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Pengerkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on koski.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pengerkoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pengerkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pengerkoskenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пенгеркоски tarkoittaa nimeä Pengerkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pengergoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pengerkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Penni Pengerkoski tai Pentti Pengerkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Pengerkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pengerkoski, Finland.

©Tuomas Salste