Pengerkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pengerkoski

Pengerkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pengerkoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pengerkoski on noin sijalla 20 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pengerkoskien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Pengerkoski on melko pitkä nimi.

Pengerkoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pengerkoski on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pengerkoski

Pengerkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Pengerkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on koski.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pengerkoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pengerkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pengerkoskenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пенгеркоски tarkoittaa nimeä Pengerkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pengergoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pengerkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Penni Pengerkoski tai Pentti Pengerkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Pengerkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pengerkoski, Finland.

©Tuomas Salste