Penkkimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Penkkimäki

Penkkimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Penkkimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

v. 2017 34

v. 2018 33

v. 2019 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Penkkimäki on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Penkkimäkien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1933
Yritykset
perust. 1950–1996

Sana Penkkimäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Penkkimäki

Penkkimäki (paikannimi)

Penkkimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Penkkimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пенккимяки ("Penkkimjaki") tarkoittaa nimeä Penkkimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Penkimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Penkimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Penkkimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Penkkimaki tai Penkkimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Penni Penkkimäki tai Pentti Penkkimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Penkkimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Penkkimäki, Finland.

©Tuomas Salste