Pentilä: Sukunimi-info

Pentilä

Tietoja sukunimestä Pentilä

Pentilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Pentilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 1985 47

v. 2014 55

v. 2016 57

v. 2018 60

v. 2020 60

v. 2022 60

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pentilä on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Pentilät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Pentilän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Pentilä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Pentilä-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. –2005

Sana Pentilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pentilä

Pentilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pentilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pentilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pentilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pentiläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pentilät ulkomailla

Ruotsissa Pentilä oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пентиля ("Pentilja") tarkoittaa nimeä Pentilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pentile.

Nimi kirjoitetaan joskus Pentila tai Pentilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pentti Pentilä tai Penni Pentilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pentilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pentilä, Finland.

©Tuomas Salste