Pentinlehto: Sukunimi-info

Pentinlehto

Tietoja sukunimestä Pentinlehto

Pentinlehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pentinlehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 41

v. 2018 41

v. 2019 41

v. 2020 40

v. 2021 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pentinlehto on sijalla 13 401. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pentinlehto on melko pitkä nimi.

Pentinlehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pentinlehto on suojattu 1970 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pentinlehto

Pentinlehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Pentinlehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pentinlehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pentinlehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pentinlehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pentinlehdot ulkomailla

Ruotsissa Pentinlehto oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пентинлехто tarkoittaa nimeä Pentinlehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pendinlechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pentinlehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pentti Pentinlehto tai Penni Pentinlehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Pentinlehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pentinlehto, Finland.

©Tuomas Salste