Peräinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräinen

Peräinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Peräisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 65

v. 2015 66

v. 2016 65

v. 2017 63

v. 2018 62

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräinen on noin sijalla 9 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peräinen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peräinen on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Peräinen

Peräinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräisentie, Peräistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Peräiset ulkomailla

Ruotsissa Peräinen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяйнен ("Perjainen") tarkoittaa nimeä Peräinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peräinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perainen tai Peraeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräinen tai Pernilla Peräinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Peräinen, Finland.

©Tuomas Salste