Peräinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräinen

Peräinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Peräisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 61 max

v. 2014 65

v. 2015 66

v. 2016 65

v. 2017 63

v. 2018 63

v. 2019 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräinen on sijalla 9 440. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peräinen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peräinen on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Peräinen

Peräinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräisentie, Peräistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Peräiset ulkomailla

Ruotsissa Peräinen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяйнен ("Perjainen") tarkoittaa nimeä Peräinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pereinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peräinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perainen tai Peraeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräinen tai Pernilla Peräinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peräinen, Finland.

©Tuomas Salste