Peräjärvi: Sukunimi-info

Peräjärvi

Tietoja sukunimestä Peräjärvi

Peräjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Peräjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 34

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 22

v. 2019 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Peräjärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Peräjärvi

Peräjärvi
(paikannimi)
Peräjärvi Karjalassa
(karttanimi)

Peräjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Peräjärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Peräjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräjärvensivu, Peräjärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяярви ("Perjajarvi") tarkoittaa nimeä Peräjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peräjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perajarvi tai Peraejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräjärvi tai Pernilla Peräjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peräjärvi, Finland.

©Tuomas Salste