Peräjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräjoki

Peräjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Peräjokien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 22

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 38

v. 2018 38

v. 2019 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräjoki on sijalla 13 623. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Peräjoki

Peräjoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräjoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräjoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяйоки ("Perjaioki") tarkoittaa nimeä Peräjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perejoki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peräjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perajoki tai Peraejoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräjoki tai Pernilla Peräjoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräjoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peräjoki, Finland.

©Tuomas Salste