Peräkangas: Sukunimi-info

Peräkangas

Tietoja sukunimestä Peräkangas

Peräkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Peräkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 28

v. 2015 26

v. 2018 25

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräkangas on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Peräkangas ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Peräkankaiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1954

Asuinpaikkoja
1939–1954

Peräkankaita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Peräkankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1961–1970 kuolleilla

Kuolleet
1961–1970

Vuosina 1961–1970 kuolleet Peräkankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Peräkankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Peräkangas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. –2001

Sana Peräkangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Peräkangas

Peräkangas
(paikannimi)
Peräkangas Karjalassa
(karttanimi)

Peräkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 65 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Peräkangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Peräkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräkangas, Peräkankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перякангас ("Perjakangas") tarkoittaa nimeä Peräkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perekangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Nimi kirjoitetaan joskus Perakangas tai Peraekangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräkangas tai Pernilla Peräkangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peräkangas, Finland.

©Tuomas Salste