Peräläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräläinen

Peräläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Peräläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

v. 2017 31

v. 2018 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräläinen on noin sijalla 16 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Peräläinen

Peräläinen (paikannimi)

Peräläinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on matalikko.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräläinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Peräläiset ulkomailla

Ruotsissa Peräläinen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяляйнен ("Perjaljainen") tarkoittaa nimeä Peräläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Peräläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Peralainen tai Peraelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräläinen tai Pernilla Peräläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräläinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Peräläinen, Finland.

©Tuomas Salste