Perälampi: Sukunimi-info

Perälampi

Tietoja sukunimestä Perälampi

Perälampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perälampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 79

v. 2014 97

v. 2015 97

v. 2016 98

v. 2017 98

v. 2018 100

v. 2019 100

v. 2020 100

v. 2021 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2021 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perälampi on sijalla 6 845. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893–1910

Perälampia tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Perälammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Perälampi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1956–1963 kuolleilla

Kuolleet
1956–1963

Vuosina 1956–1963 kuolleet Perälammet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Perälammen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Perälampi

Perälampi
(paikannimi)
Perälampi Karjalassa
(karttanimi)

Perälampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 40 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Perälampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perälampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Perälampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perälammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перялампи ("Perjalampi") tarkoittaa nimeä Perälampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perelampi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perälambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perälampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Peralampi tai Peraelampi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perälampi tai Pernilla Perälampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Perälampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perälampi, Finland.

©Tuomas Salste