Peränen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peränen

Peränen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Perästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 1985 122

v. 2014 126

v. 2015 125

v. 2016 122

v. 2017 123

v. 2018 120

v. 2019 119

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peränen on sijalla 5 849.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Peräsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Peräsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Perästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 henkeä) sekä Jyväskylän maalaiskunta (3).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Peränen

Peränen (paikannimi)

Peränen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peränen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перянен ("Perjanen") tarkoittaa nimeä Peränen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perenens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peränen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Peranen tai Peraenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peränen tai Pernilla Peränen.

Samankaltaisia nimiä kuin Peränen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peränen, Finland.

©Tuomas Salste