Peräniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Peräniemi

Peräniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Peräniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 18

v. 2015 33

v. 2016 33

v. 2017 33

v. 2018 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräniemi on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Peräniemien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Paikannimi Peräniemi

Peräniemi (paikannimi)Peräniemi (karttanimi)

Peräniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Peräniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Peräniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräniemenkuja, Peräniemenpolku, Peräniementie, Peräniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перяниеми ("Perjanijemi") tarkoittaa nimeä Peräniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Peraniemi tai Peraeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräniemi tai Pernilla Peräniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Peräniemi, Finland.

©Tuomas Salste