Peräniitty: Sukunimi-info

Peräniitty

Tietoja sukunimestä Peräniitty

Peräniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Peräniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 25

v. 2015 27

v. 2018 25

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peräniitty on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Peräniitty ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1966

Vuosina 1957–1966 kuolleet Peräniityt asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Peräniityn kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Peräniitty. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Peräniitty

Peräniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Peräniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peräniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peräniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peräniitynkatu, Peräniitynkuja, Peräniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перянийттю ("Perjanijttju") tarkoittaa nimeä Peräniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perenīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peränijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peräniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Peraniitty tai Peraeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Peräniitty tai Pernilla Peräniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Peräniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peräniitty, Finland.

©Tuomas Salste