Perävainio: Sukunimi-info

Perävainio

Tietoja sukunimestä Perävainio

Perävainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Perävainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 46

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 39

v. 2018 38

v. 2019 37

v. 2020 36

v. 2021 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2021 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perävainio on sijalla 14 548. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1963

Vuosina 1955–1963 kuolleet Perävainiot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Perävainion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Perävainio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Perävainio

Perävainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Perävainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perävainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perävainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perävainionpolku, Perävainiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перявайнио ("Perjavainio") tarkoittaa nimeä Perävainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perevainio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peräfwainiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perävainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Peravainio tai Peraevainio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perävainio tai Pernilla Perävainio.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perävainio, Finland.

©Tuomas Salste