Perheentupa: Sukunimi-info

Perheentupa

Tietoja sukunimestä Perheentupa

Perheentupa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perheentupien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 27

v. 2015 41

v. 2018 41

v. 2020 39

v. 2022 42

v. 2023 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perheentupa on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Perheentupa ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Perheentupien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Perheentupa on melko pitkä nimi.

Perheentupa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Perheentupa on suojattu 1946 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1927–1933
Yritykset
perust. –1978

Sana Perheentupa tai Perheentuvat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Perheentupa

Perheentupa (paikannimi)Katuosoitteissa

Perheentupa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perheentupa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perheentupa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perheentuvantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перхеэнтупа tarkoittaa nimeä Perheentupa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perhēntupa.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perhendupa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perheentupa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perheentupa tai Pernilla Perheentupa.

Samankaltaisia nimiä kuin Perheentupa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perheentupa, Finland.

©Tuomas Salste