Perhonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perhonen

Perhonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perhosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 71 max

v. 1985 54

v. 2014 70

v. 2015 71

v. 2016 68

v. 2017 69

v. 2018 68

v. 2019 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perhonen on sijalla 8 921. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Perhosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Perhosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Perhonen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Perhonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perhosenkatu, Perhosenkierto, Perhosenpolku, Perhosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Perhoset ulkomailla

Ruotsissa Perhonen oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перхонен tarkoittaa nimeä Perhonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perhonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perhoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perhonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perhonen tai Pernilla Perhonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Perhonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perhonen, Finland.

©Tuomas Salste