Perkaus: Sukunimi-info

Perkaus

Tietoja sukunimestä Perkaus

Perkaus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Perkausten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 29

v. 2018 29

v. 2019 29

v. 2020 28

v. 2021 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perkaus on sijalla 17 474. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Perkaus. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913
Yritykset
perust. –1983

Sana Perkaus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Perkaus

Perkaus (paikannimi)Katuosoitteissa

Perkaus on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perkaus jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perkaus esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perkauksenkuja, Perkauksenpolku, Perkauksentie, Perkaus, Perkauskatu, Perkaustie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Perkaukset ulkomailla

Tšekissä Perkaus oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2017.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перкаус tarkoittaa nimeä Perkaus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perkauss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perkaus tai Pernilla Perkaus.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perkaus, Finland.

©Tuomas Salste