Perkiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perkiö

Perkiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on nimeltään Perkiö.

Perkiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 910 max

v. 1985 883

v. 2014 931

v. 2015 926

v. 2016 923

v. 2017 921

v. 2018 911

v. 2019 914

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perkiö on sijalla 962.

Sanan perkiö merkitys on 'perattu uudispelto tai niitty'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Perkiö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Perkiö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Perkiö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Perkiöitä on 914.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1933

Perkiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 66 Perkiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Perkiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (7 henkeä), Tampere (6) sekä Jalasjärvi (6). Lähes kaikki asuivat Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Perkiö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1941
Yritykset
perust. –2014

Sana Perkiö tai Perkiön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Perkiö

Perkiö (paikannimi)Perkiö (karttanimi)

Perkiö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 151 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Perkiö esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perkiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Perkiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perkiö kalantie, Perkiönkatu, Perkiönkuja, Perkiönpolku, Perkiöntanhua, Perkiöntie, Perkiövägen, Vanha Perkiöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Perkiöt ulkomailla

Ruotsissa Perkiö oli 88 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Perkiø oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Perkiöt Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перкиё ("Perkijo") tarkoittaa nimeä Perkiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perkie.

Nimi kirjoitetaan joskus Perkio tai Perkioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perkiö tai Pernilla Perkiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Perkiö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perkiö, Finland.

©Tuomas Salste