Perkiökangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perkiökangas

Perkiökangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Perkiökankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 51

v. 2014 60

v. 2015 60

v. 2016 60

v. 2017 61

v. 2018 62

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perkiökangas on noin sijalla 9 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Perkiökangas on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перкиёкангас ("Perkijokangas") tarkoittaa nimeä Perkiökangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pergiöcangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Perkiökangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Perkiokangas tai Perkioekangas, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perkiökangas tai Pernilla Perkiökangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Perkiökangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Perkiökangas, Finland.

©Tuomas Salste