Perkka: Sukunimi-info

Perkka

Tietoja sukunimestä Perkka

Perkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perkka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 21

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perkka on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Perkka ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Perkka-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Perkka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Perkka on suojattu 1932 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Perkka. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перкка tarkoittaa nimeä Perkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Perca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perkka tai Pernilla Perkka.

Samankaltaisia nimiä kuin Perkka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perkka, Finland.

©Tuomas Salste