Perkkiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perkkiö

Perkkiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Perkkiöiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 342 max

v. 1985 376

v. 2014 499

v. 2015 498

v. 2016 501

v. 2017 508

v. 2018 509

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perkkiö on noin sijalla 1 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1923

Perkkiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Perkkiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Perkkiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (5 henkeä), Kemi (4), Ylivieska (3), Alatornio (3) sekä Haapavesi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Perkkiö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Perkkiö

Perkkiö (paikannimi)Perkkiö (karttanimi)

Perkkiö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 131 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Perkkiö esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perkkiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Perkkiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Perkkiögatan, Perkkiönkatu, Perkkiönkuja, Perkkiöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Perkkiöt ulkomailla

Ruotsissa Perkkiö oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перккиё ("Perkkijo") tarkoittaa nimeä Perkkiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Perkkio tai Perkkioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perkkiö tai Pernilla Perkkiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Perkkiö

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Perkkiö, Finland.

©Tuomas Salste