Perkkola: Sukunimi-info

Perkkola

Tietoja sukunimestä Perkkola

Perkkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perkkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 25

v. 2015 38

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 41

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perkkola on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Perkkola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Perkkola

Perkkola (paikannimi)

Perkkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perkkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перккола tarkoittaa nimeä Perkkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Perkola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Percola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perkkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Per Perkkola tai Pernilla Perkkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Perkkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perkkola, Finland.

©Tuomas Salste