Pertilä: Sukunimi-info

Pertilä

Tietoja sukunimestä Pertilä

Pertilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pertilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 22

v. 2015 24

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pertilä on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pertilä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pertilä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901
Yritykset
perust. 1947–2020

Sana Pertilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пертиля ("Pertilja") tarkoittaa nimeä Pertilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pertile.

Nimi kirjoitetaan joskus Pertila tai Pertilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pertti Pertilä tai Pernilla Pertilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pertilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pertilä, Finland.

©Tuomas Salste