Perttilahti: Sukunimi-info

Perttilahti

Tietoja sukunimestä Perttilahti

Perttilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perttilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perttilahti on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Perttilahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Perttilahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Perttilahti

Perttilahti
(paikannimi)
Perttilahti Karjalassa
(karttanimi)

Perttilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Perttilahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perttilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перттилахти tarkoittaa nimeä Perttilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pertilahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pertilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perttilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pertti Perttilahti tai Pernilla Perttilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Perttilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perttilahti, Finland.

©Tuomas Salste