Perttu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perttu

Perttu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Perttujen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 218 max

v. 1985 238

v. 2014 321

v. 2015 325

v. 2016 326

v. 2017 326

v. 2018 328

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perttu on noin sijalla 2 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Perttuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Pertun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Perttujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Isokyrö (4 henkeä) sekä Pudasjärvi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Perttu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1945–2016

Sana Perttu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Perttu

Perttu (paikannimi)Katuosoitteissa

Perttu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perttu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Perttu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pertunkatu, Pertunkuja, Pertunmaantie, Pertuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Perttu

Perttu on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Perttu oli yhtenä etunimenä 2 938 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 000:s mies oli etunimeltään Perttu. Juuri etunimenä Perttu onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 328 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 382 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (556).

Pertut ulkomailla

Ruotsissa Perttu oli 94 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пертту tarkoittaa nimeä Perttu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pertti Perttu tai Pernilla Perttu.

Samankaltaisia nimiä kuin Perttu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Perttu, Finland.

©Tuomas Salste