Perttuli: Sukunimi-info

Perttuli

Tietoja sukunimestä Perttuli

Perttuli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Perttuli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 1985 35

v. 2015 37

v. 2018 39

v. 2020 41

v. 2022 40

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perttuli on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Perttuli ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Perttuli on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Perttuli on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Perttuli. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Perttuli

Perttuli (paikannimi)

Perttuli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perttuli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Perttuli

Perttuli on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Perttuli oli yhtenä etunimenä 34 miehellä. Samaan aikaan Perttuli oli 39 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten jälkimmäisenä etunimenä (31 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перттули tarkoittaa nimeä Perttuli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pertuli.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pertulj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perttuli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Perttu Perttuli tai Pernilla Perttuli.

Samankaltaisia nimiä kuin Perttuli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perttuli, Finland.

©Tuomas Salste