Perttuli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Perttuli

Perttuli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Perttuli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 1985 35

v. 2015 37

v. 2016 39

v. 2017 39

v. 2018 39

v. 2019 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Perttuli on sijalla 13 355. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Perttuli-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Perttuli on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Perttuli on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Perttuli

Perttuli (paikannimi)

Perttuli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Perttuli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Perttuli

Perttuli on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Perttuli oli yhtenä etunimenä 36 miehellä. Samaan aikaan Perttuli oli 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (33 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (3).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Перттули tarkoittaa nimeä Perttuli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pertuli.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pertulj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Perttuli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Perttu Perttuli tai Pernilla Perttuli.

Samankaltaisia nimiä kuin Perttuli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Perttuli, Finland.

©Tuomas Salste