Petäjäaho: Sukunimi-info

Petäjäaho

Tietoja sukunimestä Petäjäaho

Petäjäaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Petäjäahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 24

v. 2015 26

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjäaho on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Petäjäaho ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Petäjäaho on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Petäjäaho on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Petäjäaho

Petäjäaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjäaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petäjäaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjäaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjäaho, Petäjäahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяяахо ("Petjajaaho") tarkoittaa nimeä Petäjäaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Petejeaho.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Petäjäaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajaaho tai Petaejaeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjäaho tai Petra Petäjäaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjäaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Petäjäaho, Finland.

©Tuomas Salste