Petäjäaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petäjäaho

Petäjäaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petäjäahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 24

v. 2015 26

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjäaho on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Petäjäaho on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Petäjäaho on suojattu 1994 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Petäjäaho

Petäjäaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjäaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petäjäaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjäaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjäaho, Petäjäahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяяахо ("Petjajaaho") tarkoittaa nimeä Petäjäaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petäjäaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajaaho tai Petaejaeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjäaho tai Petra Petäjäaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjäaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Petäjäaho, Finland.

©Tuomas Salste