Petäjämäki: Sukunimi-info

Petäjämäki

Tietoja sukunimestä Petäjämäki

Petäjämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Petäjämäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 88 max

v. 1985 104

v. 2014 110

v. 2016 112

v. 2018 114

v. 2020 116

v. 2022 119

v. 2023 122

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjämäki on sijalla 5 712. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 672.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Petäjämäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Petäjämäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Paikannimi Petäjämäki

Petäjämäki
(paikannimi)
Petäjämäki Karjalassa
(karttanimi)

Petäjämäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Petäjämäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petäjämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Petäjämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjämäen Ylätie, Petäjämäenkatu, Petäjämäenkuja, Petäjämäenpolku, Petäjämäentie, Petäjämäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяямяки ("Petjajamjaki") tarkoittaa nimeä Petäjämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Petejemeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiämäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Petäjämäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajamaki tai Petaejaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjämäki tai Petra Petäjämäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjämäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Petäjämäki, Finland.

©Tuomas Salste