Petäjämäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petäjämäki

Petäjämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Petäjämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 104

v. 2014 110

v. 2015 110

v. 2016 112

v. 2017 113

v. 2018 114

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjämäki on noin sijalla 6 000.

Paikannimi Petäjämäki

Petäjämäki (paikannimi)Petäjämäki (karttanimi)

Petäjämäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Petäjämäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petäjämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Petäjämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjämäen Ylätie, Petäjämäenkatu, Petäjämäenkuja, Petäjämäenpolku, Petäjämäentie, Petäjämäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяямяки ("Petjajamjaki") tarkoittaa nimeä Petäjämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiämäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petäjämäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajamaki tai Petaejaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjämäki tai Petra Petäjämäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjämäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Petäjämäki, Finland.

©Tuomas Salste