Petäjäsoja: Sukunimi-info

Petäjäsoja

Tietoja sukunimestä Petäjäsoja

Petäjäsoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Petäjäsojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 35

v. 2020 33

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjäsoja on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Petäjäsoja ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Petäjäsojat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Petäjäsojan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Petäjäsoja. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. 1982–1985

Sana Petäjäsoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Petäjäsoja

Petäjäsoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjäsoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petäjäsoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjäsoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjäsojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяясоя ("Petjajasoja") tarkoittaa nimeä Petäjäsoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Petejesoja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäsoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Petäjäsoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajasoja tai Petaejaesoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjäsoja tai Petra Petäjäsoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjäsoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Petäjäsoja, Finland.

©Tuomas Salste