Petäjäsuvanto: Sukunimi-info

Petäjäsuvanto

Tietoja sukunimestä Petäjäsuvanto

Petäjäsuvanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Petäjäsuvantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petäjäsuvanto on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Petäjäsuvanto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Petäjäsuvanto on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Petäjäsuvanto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Petäjäsuvanto

Petäjäsuvanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Petäjäsuvanto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petäjäsuvanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petäjäsuvanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petäjäsuvannontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петяясуванто ("Petjajasuvanto") tarkoittaa nimeä Petäjäsuvanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Petejesuvanto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petäiäsufwandå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Petäjäsuvanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petajasuvanto tai Petaejaesuvanto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pete Petäjäsuvanto tai Petra Petäjäsuvanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Petäjäsuvanto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Petäjäsuvanto, Finland.

©Tuomas Salste