Petra: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petra

Petra on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petrojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petra on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Petra on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Petra on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921
Yritykset
perust. 1965–2013

Sana Petra esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Petra osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Petra esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petrankatu, Petranpolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Petra

Petra on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Petra oli yhtenä etunimenä 6 549 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 420:s nainen oli etunimeltään Petra. Juuri etunimenä Petra onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (5 721 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (828).

Petrat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 122 henkeä, joiden sukunimi oli PETRA.

Tšekissä Petra oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 270 henkeä, joiden sukunimi oli PETRA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli PETRA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petr Petra tai Petriina Petra.

Samankaltaisia nimiä kuin Petra

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Petra, Finland.

©Tuomas Salste