Petriläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petriläinen

Petriläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Petriläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 53

v. 2017 51

v. 2018 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petriläinen on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Petriläinen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петриляйнен ("Petriljainen") tarkoittaa nimeä Petriläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Petriläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Petriläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Petrilainen tai Petrilaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petri Petriläinen tai Petriina Petriläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Petriläinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Petriläinen, Finland.

©Tuomas Salste