Petro: Sukunimi-info

Petro

Tietoja sukunimestä Petro

Petro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Petrojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petro on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Petro ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Petro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Petro on suojattu 1996 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934

Sana Petron esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Petro

Petro (paikannimi)Katuosoitteissa

Petro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petronkatu, Petrontie, Petrovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Petro

Petro on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Petro oli yhtenä etunimenä 349 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 8 000:s mies oli etunimeltään Petro. Juuri etunimenä Petro onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (281 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (68).

Petrot ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2020 yhteensä 217 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Puolassa Petro oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Tšekissä Petro oli 98 ihmisen sukunimi vuonna 2017. Nimi on Tšekissä lähinnä miesten sukunimi.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 5 777 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 54 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петро tarkoittaa nimeä Petro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petronella Petro tai Petr Petro.

Samankaltaisia nimiä kuin Petro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Petro, Finland.

©Tuomas Salste