Petro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Petro

Petro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Petrojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 40

v. 2017 39

v. 2018 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Petro on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934

Sana Petron esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Petro

Petro (paikannimi)Katuosoitteissa

Petro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Petro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Petro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Petronkatu, Petrontie, Petrovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Petro

Petro on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Petro oli yhtenä etunimenä 345 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 8 000:s mies oli etunimeltään Petro. Juuri etunimenä Petro onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (278 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (67).

Petrot ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 209 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Tšekissä Petro oli 95 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 5 777 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 54 henkeä, joiden sukunimi oli PETRO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петро tarkoittaa nimeä Petro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petronella Petro tai Petr Petro.

Samankaltaisia nimiä kuin Petro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Petro, Finland.

©Tuomas Salste