Pettilä: Sukunimi-info

Pettilä

Tietoja sukunimestä Pettilä

Pettilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pettilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 22

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 31

v. 2022 29

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pettilä on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pettilä ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pettilä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pettilä on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Pettilä

Pettilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Pettilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pettilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pettilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pettilä, Pettiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Петтиля ("Pettilja") tarkoittaa nimeä Pettilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Petile.

Nimi kirjoitetaan joskus Pettila tai Pettilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Petter Pettilä tai Petra Pettilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Pettilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pettilä, Finland.

©Tuomas Salste