Peurakoski: Sukunimi-info

Peurakoski

Tietoja sukunimestä Peurakoski

Peurakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Peurakoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 42

v. 2014 58

v. 2016 59

v. 2018 59

v. 2020 60

v. 2022 63

v. 2023 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peurakoski on sijalla 9 463.

Peurakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peurakoski on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Peurakoski

Peurakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Peurakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peurakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Peurakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peurakoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеуракоски tarkoittaa nimeä Peurakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peuracoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peurakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Peurakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peurakoski, Finland.

©Tuomas Salste