Peuralahti: Sukunimi-info

Peuralahti

Tietoja sukunimestä Peuralahti

Peuralahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Peuralahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 1985 86

v. 2014 85

v. 2016 89

v. 2018 91

v. 2020 92

v. 2022 90

v. 2023 88

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Peuralahti on sijalla 7 397. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 414.

Peuralahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Peuralahti on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Peuralahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Peuralahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Peuralahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Peuralahtia on 88.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Peuralahti. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Peuralahtea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Peuralahti

Peuralahti
(paikannimi)
Peuralahti Karjalassa
(karttanimi)

Peuralahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Peuralahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Peuralahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Peuralahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Peuralahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пеуралахти tarkoittaa nimeä Peuralahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Peuralachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Peuralahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Peuralahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Peuralahti, Finland.

©Tuomas Salste