Pienihäkkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pienihäkkinen

Pienihäkkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pienihäkkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 36

v. 2017 35

v. 2018 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pienihäkkinen on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pienihäkkinen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиенихяккинен ("Pijenihjakkinen") tarkoittaa nimeä Pienihäkkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pienihäckin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pienihäkkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pienihakkinen tai Pienihaekkinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pieta Pienihäkkinen tai Pieti Pienihäkkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pienihäkkinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pienihäkkinen, Finland.

©Tuomas Salste