Pienimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pienimäki

Pienimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pienimäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 281 max

v. 1985 298

v. 2014 343

v. 2015 339

v. 2016 344

v. 2017 344

v. 2018 344

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pienimäki on noin sijalla 2 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pienimäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pienimäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pienimäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pienimäkiä on 344.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1936

Pienimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Pienimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pienimäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Multia (3 henkeä) sekä Kurikka (3). Valtaosa asui Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pienimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pienimäki

Pienimäki (paikannimi)Pienimäki (karttanimi)

Pienimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 118 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pienimäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pienimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pienimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pienimäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pienimäet ulkomailla

Ruotsissa Pienimäki oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиенимяки ("Pijenimjaki") tarkoittaa nimeä Pienimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pienimaki tai Pienimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pieta Pienimäki tai Pieti Pienimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pienimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pienimäki, Finland.

©Tuomas Salste