Pietari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pietari

Pietari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pietarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 41

v. 2015 40

v. 2016 41

v. 2017 41

v. 2018 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pietari on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. –2010

Sana Pietari tai Pietarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pietari

Pietari (paikannimi)Pietari (karttanimi)

Pietari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pietari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on taajama.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pietari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pietari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietari Brahenkatu, Pietari Brahentie, Pietari Hannikainens väg, Pietari Hannikaisen tie, Pietari Kalmin katu, Pietari Kylliäisen tie, Pietari Lyötintie, Pietari Valdin katu, Pietari Valdin kuja, Pietarinkatu, Pietarinkuja, Pietarinpolku, Pietarinpuistikko, Pietarinrinne, Pietarintie, Rautaniemen Pietari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pietari

Pietari on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Pietari oli yhtenä etunimenä 3 656 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 800:s mies oli etunimeltään Pietari. Juuri etunimenä Pietari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (3 165 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (491).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиетари ("Pijetari") tarkoittaa nimeä Pietari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pieta Pietari tai Pieti Pietari.

Samankaltaisia nimiä kuin Pietari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pietari, Finland.

©Tuomas Salste